Lycka

Jag har gråtit förr av lycka, men aldrig så mycket som jag grät tisdagen den 2 maj 2017. 


Jag är Gravid!


Helt sinnessjukt och helt ofattbart. Jag bröt ihop direkt, verkligen störtbölade samtidigt som jag skrattade. Gustav som själv var helt chockad, höll om mig och försökte lugna, men jag kunde inte sluta gråta. Till slut får jag ur mig "mamma, jag vill till mamma". Plötsligt blev man själv barn igen, men det kändes som att mamma var den enda som kunde förstå. Så vi hoppar in i bilen och åker till mamma, helt oannonserade, bara kliver in när hon och Toni äter middag. Jag får inte ur mig ett ord utan börjar störtböla igen bara jag får ögonkontakt med henne. Mamma och Toni fattade ingenting eftersom jag står där och gråter samtidigt som Gustav står bakom mig med världens leende. Jag tror jag viftade lite med gravidtestet och fick till slut ur mig "jag är gravid" och sen grät och skrattade nog alla. 


 

Dem första veckorna kunde jag knappt säga orden, jag trodde inte på det, även fast vi planerat och donat så förstod jag inte hur jag kunde vara gravid. Jag hade även jättesvårt när vi skulle berätta för resten av alla familjemedlemmar, Gustav fick berätta för sin familj vilket jag tyckte var mycket enklare för då slapp jag säga orden, och när vi skulle berätta för resten av min familj så fick jag inte ur mig orden, utan det var Toni som sa,  Janina har något att berätta, och då började jag bara gråta vilket gjorde att alla andra förstod. Sen grät vi lite till.

 Den lycka jag fått uppleva och dela bara under första delen av graviditeten har varit helt underbar. Att få berätta för speciellt familjen och sen sina vänner, hjärtat har typ brustit av lycka och kärlek. Vi har fått så otroligt mycket kärlek från alla runtom och jag är så otroligt tacksam för att vi har så många som bryr sig så oerhört mycket. 

Så jag vill bara säga Tack


Janina Lindeberg

En blogg för att minnas <3

RSS 2.0